blandade känslor i 704:an

kanske är det kaffet från igår morse, jag vet inte, men jag har varit sådär rastlös sen dess och jag får sådana där tankar om hur mycket jag kommer sakna det här. pendlar mellan att ena stunden vilja åka hem och aldrig någonsin lämna de jag älskar igen. andra stunden vill jag stanna i den här staden för alltid, eller åtminstone några månader till.

det går inte att uppskatta något man upplever så här. är rädd för tiden. "ingenting varar för evigt, nej"
håkan, det hjälper inte att dina texter och melodier är så där så man bara får ont i magen, du placerar mig i en dröm utanför. känner mig som en bomullstuss, bomullig. tu t'en souviens?


leloveimage

vad är grejen`?

igår kväll, halv tolv på natten, fick vi mejl om att universitetet är stängt på "obesämd tid". alltså, rebelliska fransmän, nu får ni ge upp! vad är meningen med att stänga en skola och förstöra för studenterna? jag hoppas verkligen den öppnas snart. vår lärare berättade att universtiteten hade varit stängda en hel termin för två år sen men alla eleverna fick sina betyg ändå. vad är det för land jag åkt till? haha...



och jag hatar internetuppkopplingen på det här stället! går inte att skypa :(

i'd spend all night losing sleep

jag vet inte varför, men allt oftare blir jag nojig över att taket ska rasa in eller att en bomb ska explodera i kvarteret jag går i. och jag vet inte varför men jag har börjat tänka att det skulle vara ganska skönt. det låter helt knäppt! nej, jag har inga självmordstankar, nej jag vill inte bli mosad till döds. vad betyder detta? vill jag att något dramatiskt ska hända kanske? jag förstår inte, för det händer faktiskt ganska mycket just nu.

nä, jag vet inte varför helt enkelt.

en liten kvällslig flipp på den franska kulturen

fransmän äter baguette, röker och strejkar - that's what they do

Okej, så i fredags när vi hade vår välkomst-cocktail i skolan med lite andra fransmän som läser svenska, sa lärarna att "på tisdag, då minsann får ni åka till skolan tidigt för det ska vara STREJK!" Vi typ, "ooooh, aaaah! det här är allvarliga grejer!" som tur var började vi vid 14 idag så vi åkte kl 11. och kom fram som vanligt 30 minuter senare. vilken besvikelse säger jag bara! här ska man få bevittna en typisk fransk strejk, och så märker man inte av den! jo, okej, matsalen var stängt. man typ okej, ni bestämmer att vi ska hungerstrejka. tack för den.

sen när vi står inne i skolan känner jag en väldigt stark röklukt som blir tätare. ingen reagerar! jag höll på att kvävas och vår lärare Jean-Yves står bredvid mig helt oberörd. vi gick ut och kollade och det rök sjukt mycket från en askgrej på väggen, höll ju på att börja brinna! så elin räddade skolan och offrade sitt vatten för att släcka den.

till lite positivare saker!
fick precis mejl från en tysk tjej jag pratade med på cocktail-kvällen. hon har bott här i fyra år så jag övade franska med henne! en fransman i klassen har frågat alla om man vill hänga med på en konsert på fredag med franska band. hon skrev till mig och sa att hon skulle gå om jag gjorde det. så gulligt! hon skrev dessutom på svenska!

btw, IKEA är två hållplaster från vår skola (!) så när vi slutade idag och var dödshungriga åkte vi dit och åt korv för 50 cent! inte så franskt, men så värt.

somande med de här raderna igår kväll:
the time for sleep is now
but it's nothing to cry about
because we'll hold eachother soon
<3




la la la c'est la vie dans ce monde

vraiment vraiment en underbar dag! två timmar i skolan sen ytterligare en timme bara att fixa matkorten. i matsalen får man en meny med förrätt, huvudrätt, efterrätt och liten baguette för tre euro vilket jag tycker är helt okej! inte som lidl, men vad ska man göra! jag och sandra bestämde oss för att idag skulle vara shoppingtorsdag! vi tog metron och jag fick lite terrorrädslor när tåget stannade pga av "olycka" men det var bara jag var nojig som vanligt. hittade såklart inget (i shoppingväg) (förutom bästa pennan ever). men sandra lyxade till det med ny klassisk basker! sedan unnade vi oss en crêpe var (mmmmmm!) och glass (oh mon dieu!) vid floden Saone. vi upptäckte underbart fin restauranggata där jag kanske kan spendera lite av min födelsedag (som närmar sig!).
för att sammanfatta:
en sjukt flummig, skrattig, varm, rolig (och turistig) dag.


emilia - den franska skolfilckan

sandra - den klassiska fransyskan (jaja, baguetten glömde vi)

yum yum! med ost och champinjoner i.

lakrits - inte alls lika god som i svealand
tuggummi - åh så gott!!



haha, kolla in skrattet!


tout est fatigant pour cette fille maintenant

Att bo såhär trångt kan vara kvävande, men vad ska man göra. Mina roomies lyssnar på nyheterna om de här himla terrorhoten eller vad det nu är. Hänger så inte med i vad som händer i världen! Jag är trött, så trött hela tiden. Energin sugs ur mig hur lätt som helst, bara att förstå vad kassörskan på Lidl säger kan vara krävande. Nej, nu överdriver jag. Nu låter jag väldigt negativ, men det är bara för att jag bestämde mig för att skriva nu när jag är trött och hungrig. Ingen bra idé kanske! Nej, annars trivs jag bra. I natt sov vi sex personer i vår lilla lägenhet för Julia hade ingenstans att bo. Vandrarhemmen var fulla, men idag fick hon och några i klassen tag på en lägenhet tror jag.

Vi var på universitetet för första gången idag. Det ligger längst ner till höger på kartan, förstår du. Tar ungefär 40 minuter med metro och spårvagn. Vår svenska kontaktperson Kerstin tog emot oss, hon var gullig! Hade ett brunt och ett blått öga, som nån kändis som jag inte kommer på just nu. Vi ska få träffa hennes elever som hon har i svenska. Man blir alltid lika förvånad att folk utomlands läser ens lilla språk. Men kul ska det bli!

Nä nu måste jag äta macka med vitlökssmör. Dör snart! Och ja, om du undrar så åt jag baguette till frukost imorse. Och croissant. Bara så du vet.

wakawaka, this time for frankrike

Nu är vi framme, andra dagen! Det är som en varm sommardag utomhus och min garderob är absolut inte beredd för detta men jag klagar inte. den här staden är så vacker. vi har inte hunnit se så mycket än, men SOM jag ser fram emot att lära känna den! måste våga prata mer franska bara! men imorgon börjar skolan, vi ska träffas uppe på ett berg (?) vid en kyrka tror jag. haha, jag saknar er alla!



utsikt från vår franska balkong!

jag och sandra överdrivet lyckliga!

elin letar efter jean-luc?

sjukt lång marknad på våran gata some tydligen bara var årlig :(

group shot vid floden rhône.
mina roomisar! sanna, matilda, elin och sandra

RSS 2.0