poudlard och baguetter

i måndags blev det en liten spontanutgång med matilda till en jazzclub som vår historialärare visat oss. jag vet inte om vi kom på lite fel dag eller så, men det var bl.a. säckpipor och hiphop som vi fick lyssna på! det var annorlunda och det gillar jag. hiphop med trumpeter och saxofon kan förövrigt låta riktigt bra! annars har det vait väldigt mycket grammatikplugg i 704an. varje gång någon öpnnar boken blir man påmind om att man borde plugga och det är sjukt stressande, men samtidigt en bra push (om man vill se det positivt). på fredag efter tentan blir det drinkkväll, det ser jag dock framemot!

igår blev det lite ikea-korv efter skolan och även lite inköp av juleskum (mmm), pepparkakor och julmust inför söndag. jag köpte i och för sig bara juleskum, och så köpte vi glitter för att hänga upp i vår minilägenhet. spanjorskan som vi träffade på tvätteriet blev helt förskräckt när vi berättade att vi hade alla fem sängar i samma rum (hon är inte den första). men jag kommer inte bli förvånad om jag kommer sakna det här lite grann, även om man ibland bara vill vara ensam för en stund. det är samtidigt mysigt att kunna prata sent på kvällen, och framför allt ha någon att gå hem med.

och ja! på söndag blir det antagligen arry-pottah som fransmännen skulle sagt. men de säger ju även Poudlard till Hogwarts och baguette till trollstav. de är knasiga helt enkelt...

från vårt fönster, 21a oktober

men du, jag ger dig min morgon


snart i alla fall. lång seg regnig pluggdag efter en helg med 18 grader och sol som i för sig slutade med magsjuka så att man saknar mamma och pappa extra mycket. istället för mamma fick sandra ge mig 7up utan kolsyra. well i guess that this is growing up som en viss mark hoppus skulle sagt.

mardi soir

lite börjning på fiche, lite chokladgegga à la Matilde med maräng au père de Matilde och jag kan somna gott efter en lång helg av godisrehab. ta det inte så allvarligt, croissants ingår inte i rehaben.

sluta drömma om det ljuva livet

åh gud det gör så ont att nåt så nära kan va så långt bort

lisa har kontakter så dj:n på indieklubben spelade kom igen lena så att tolv svenskar skrek sönder sina halsar. fick höra känn ingen sorg på speakerphone också, ajj det gjorde lite ont i hjärtat. med rökiga kläder gick vi hem och ljusens reflektioner i floden var minst sagt förvirrande men lugnande.
ingen håkan, men jag tröstar mig med two door cinema club om två veckor. förhoppningsvis.

sunrise sunrise

jag gick genom de gula höstlöven i morse och det måste varit minst sjutton grader. försökte hitta något i klädväg men blev istället att jag tog lite kort på de vackra höstträden och Fourvière för femtieelfte gången. men det slutar inte att förvåna mig hur vackert det är här. igår var det soirée pub med klassen och fransmännen som läser svenska. vi sjöng två svenska låtar; brev från kolonien och känn ingen sorg för mig göteborg. varför, undrar jag, varför ska man behöva skämma ut sig så. men det gick bra och fransmännen fick texten och försökte sjunga med så gott dom kunde!
nu ska vi ut och försöka hitta ett lunchställe. tyvärr har jag hört att sushi är väldigt dyrt här, men det borde väl finnas nåt billgare ställe? j'espère qu'il y aura, parce que je meurs d'envie de manger sushi!







RSS 2.0